În Grădina zoologică din Chișinău se întrețin multe animale erbivore. Fiecare dintre ele ar trebui să fie hrănit în conformitate cu rația de alimentare, iar mâncarea trebuie să fie nu doar sănătoasă, dar și gustoasă. Unul dintre produse, pe care angajații grădinii zoologice îl pregătesc pentru canguri și animalele copitate sunt ramuri ale copacilor. Ele se colectează, se usucă și se păstrează, apoi iarna se oferă animalelor spre a fi consumate. De ce animalele au nevoie de furaj sub formă de crengi și ramuri? Deoarece, spre exemplu, cangurii primesc crengi și ramuri ale copacilor pe parcursul întregului an: verzi – vara și uscate – iarna. În afară de efectul pozitiv nutritiv, furajul respectiv antrenează bine mușchii măxilarului și curăță dinții.

Nu toți arbuștii și copacii pot servi drept hrană pentru animale. Salcia, stejarul, ulmul, teiul, frasinul, arțarul și plopul sunt considerați ca ашштв cei mai potriviți. Frunzele și ramurile acestor copaci sunt bogate în substanțe nutritive, su nt ușor asimilate de organismul animalelor și bine consumate de toate erbivorele. Iar dacă vorbim despre rozătoare (mara, capibara, porcul spinos), atunci fără astfel de furaje ele vor avea probleme cu dinții. La animalele copitate, astfel de furaje stimulează sistemul digestiv – o cantitate mare de fibre ajută la curățarea tractului intestinal, prevenind colicile și formarea gazelor în exces.
Pe lângă furajele pregătite de sine stătător, Întreprinderea Municipală „Grădina Zoologică” achiziționează anual 3000 – 5000 de legături de ramuri, care sunt oferite animalelor în perioada sezonului rece – de la sfârșitul toamnei până la primăvară. Furajul menționat se depozitează și păstrează în încăperi uscate, întunecate și bine aerisite. În același timp este important, ca împreună cu
aerul, în aceste încăperi să nu pătrundă praful. Din acest considerent, depozitele de păstrare a unor astfel de produse sunt amplasate sub acoperiș, deasupra incintelor de iarnă ale animalelor.