IMG_2540

SPECIALIȘTII GRĂDINII ZOOLOGICE DIN CHIȘINĂU AU PARTICIPAT LA O LECȚIE ÎN CADRUL SEMINARULUI ONLINE „GRĂDINILE ZOOLOGICE DIN MAREA BRITANIE”

Aceasta a avut loc în sala de clasă a grădinii zoologice joi. În cadrul transmisiunii Zoom, au vorbit experți ucraineni de frunte, care conduc mai multe grădini zoologice din țara vecină. Recent s-au întors din Marea Britanie și s-au familiarizat cu experiența de lucru a grădinilor zoologice britanice.

Organizatorul călătoriei a fost Asociația Grădinilor Zoologice din Ucraina (AGZU). Printre prezentatori s-au numărat Vladimir Topciî – președintele Consiliului AGZU, directorul Grădinii Zoologice din Nikolaev – Evghenii Van – vicepreședintele Consiliului AGZU, directorul Grădinii Zoologice Urbane „Roshen” din Cerkasî – Dmitri Tkacev – fondatorul și directorul BION Terrarium Center.

În special, Vladimir Topciî a comunicat că „cunoștințele colegilor britanici în ceea ce privește amenajarea noilor terarii l-au impresionat în mod deosebit”. După cum a spus el, „partenerii britanici au oferit o serie de sfaturi extrem de importante privind tipurile de echipament achiziționat pentru terarii”. În grădina zoologică din Chișinău există o terariu care este una dintre cele mai vizitate atracții din expoziția grădinii zoologice.