Curtea rurală este locul preferat de cei mai tineri oaspeți ai Grădinii. Aici vă puteți familiariza cu animalele pe care copiii le învață în primul rând, memorându-le aspectul vizual și sunetele specifice ale acestora. Săptămâna aceasta, „populația” au primit „cadouri”!
Avantajul neechivoc al acestei secțiuni este loialitatea față de vizitatori. Aici trăiesc animale de fermă – credule, obișnuite cu oamenii și nu se tem de copii. Se apropie și se lasă examinați, iar dacă sunteți norocoși, ajungeți să-i hrăniți. Personalul Grădinii Zoologice permite să participați în acest proces. Dintr-o dată va fi posibil să mângâiați
spatele urechii porcului și caprelor, să atingeți un măgăruș, să aruncați boabe găinilor.
Există multe animale de companie aici și, desigur, nu știu ce înseamnă să „mănânce cu grijă”. De aceea, personalul secției trebuie să actualizeze în mod regulat „bolurile” de mâncare. În această săptămână, cea mai nouă lucrare tocmai a fost finalizată – au fost instalate hrănitoare suplimentare în partea din spate a volierei, au fost actualizate părți din structurile existente ale acesteia și a fost adăugată o cărărușă.
Acesta din urmă ușurează considerabil munca angajaților – mâncarea nu cade pe jos și nu este călcată, iar resturile sunt ușor de curățat, păstrând curățenia imaculată a volierului.
Aduceți copiii la noi! Sunt așteptați cu nerăbdare de măgari domestici, oi (8 capete în total), nouă capre de Camerun, precum și mai multe tipuri de curcani și găini. Ați văzut puii creț? Dar cele pufoase? Pe toate le avem!
Ca să ajungeți în curtea rurală, faceți stânga de pe scara principală de la poartă. De-a lungul aleii de sub copaci și pe lângă fântânile improvizate – ajungeți la locul potrivit.
Vă așteptăm cu mare drag!