Iarna este o perioadă, în care multe animale din colecția grădinii zoologice se întrețin în izolare. De exemplu, păsările care sunt iubitoare de căldură, sunt închise în interiorul incintelor, fără posibilitatea de a ieși în exterior. Afară este frig! În timp ce păsările se încălzesc sub becuri, ele nu sunt atât de vizibile pentru oaspeți. Totodată, fără interacțiunea cu vizitatorii, păsărilor le este trist!
În scopul evitării „depresiei” la păsări, ornitologii permanent confecționează pentru ele diverse jucării: „mărgele” din fructe agățate printre decorațiuni – pentru a mânca ceva delicios, păsările trebuie să dea dovadă de ingeniozitate. La fel, la decorarea incintelor în care se întrețin păsările, sunt folosite crengi de conifere, în care păsările pot să se ascundă. Totodată, acele coniferelor servesc drept sursă de vitamine pentru păsări. Totodată se confecționează și jucării cu surprize delicioase: se iau mai multe cartoane de la ouă, se  unesc între ele, fiind umplute cu compoziții alcătuite din crenguțe și delicii gustoase (este important să fie folosite produse care se păstrează timp mai îndelungat) și se agăță! Păsările se pot legăna pe ele, și câutând minuțios, pot găsi în ele ceva gustos. E destul de interesant să privești, cum unele păsări de sine stătător caută deliciile, iar altele acționează în doi sau în trei. Este amuzant!
Din păcate, încă nu am reușit să filmăm calitativ aceste jocuri, deoarece dacă filmezi de afară – păsările stau ascunse, speriate și nu vor să se joace. Dacă filmezi din interior – filmarea se realizează contra sursei de lumină… Dar noi vom încerca în continuare!